Posts in interviews
BUGGE WESSELTOFT: Cel mai important lucru pe care un muzician poate să-l construiască este si va fi legătura directă cu cei care-l ascultă

Bugge Wesseltoft este un muzician de jazz care a susținut concerte de mai multe ori în România - fie în Control în București, la Gărâna în Semenic sau la Smida în extraordinarii Apuseni. În loc de a înșira o listă lungă și plictisitoare de artiști cu care acesta a colaborat, trebuie doar să-i asculți muzica - în opinia noastră, aici la Inertia Movement, compozițiile lui Bugge sunt o continuă căutare a dinamicii, un echilibru între sensibilitate și peisajul sonor, încredere și improvizație alături de oamenii care sunt pe scenă și cântă cu el. Concertele lui duc mai departe spiritul viu al jazzului care, mai mult decât tehnică, tehnologie sau versatilitate, se adresează conexiunii cu oamenii având în spate muzica și ritmurile lumii.

Read More
EYAL TALMUDI: "Munca în echipa e esențială dacă vrei să se întâmple lucruri!"

"Elyan Talmudi este un muzician și producător israelian de jazz. Am fost în public la un concert al trupei sale Malox dedicat imigranților sirieni din capitala Germaniei. A fost unul dintre cele mai electrice și efervescente spectacole ale acestui gen și s-a lăsat cu dansuri, pogo, strigăte și fredonat, chiar dacă erau doar doi muzicieni pe scenă. În ciuda faptului ca scena era părea prea mică, a fost inundată de public la un moment în timpul setlistului".

Read More
Gilles Peterson: “Sunt un mesager și cineva care dorește să transmită moștenirea muzicii noilor generații”

Worldwide FM emite de mai bine de un an și difuzează majoritatea performance-urilor de la Worldwide Festival, festivalul pe care îl produce; postul transmite intermitent muzica fantastică de la festival, în timp real.

Anul trecut în aceeași vreme Inertia Movement a stat de vorbă cu Gilles despre Worldwide FM și despre platforma de susținere a muzicienilorWorldwide Festival. Piesa de început din materialul audio este produsă de către Leron Thomas, care a cântat la Worldwide Festival anul trecut și a cărui muzică e înregistrată la casa de discuri Brownswood Recordings.

Read More
Mircea Florian: "Fără pauză încerc să ung un jgheab pe care vreau să circule idei"

Mai cunoscut (sau mai necunoscut) în România, Mircea Florian este unul dintre pionerii muzicii electronice cu puternice rădăcini românești. A înregistrat trei discuri la Electrecord:  Pădure De Voie Bună (1975)Fîntîna (1977) și Tainicul Vîrtej (1986) și a avut colaborări cu artiști cum sunt Sorin Chifiriuc (Curtea Veche 43, Sfinx, Roata) și Günther Reininger(Phoenix), Dorin Liviu Zaharia (Olympic 64), Eberhard Kranemann (Kraftwerk).

Mircea Florian locuiește azi la Düsseldorf, București și Satu Mare; scrtie si produce muzică de film, de teatru, pentru instalații multimedia și predă sinteză de sunet și alte tehnologii din mediul artistic.

Inertia Movement a vorbit cu Mircea Florian despre contextul muzical românesc și proiectele lui recente.

Read More
BRANDT BRAUER FRICK: ”A trece la următorul nivel nu e un lucru pe care poți să-l faci singur; e un dialog de fiecare dată”

BBF: "schimbările în artă nu se intâmplă fără schimbări în societate. Arta e mereu conectată la societate. Dacă societatea nu se modifică, arta nu mai poate aduce nimic nou.

..toată treaba asta cu ”genialul” mod de a prezenta totul e o prostie. Pentru că asta anulează și chiar nu atrage atenția asupra realității și a modului cum e creată arta. Da, sigur că ai anumiți oameni foarte talentați care pun ceva la următorul nivel, dar asta nu e o treabă de o singură persoană. Știi! E doar...mereu, un fel de conversație.

Am o amintire puternică din copilărie când mă uitam la TV și eram foarte mic și i-au arătat toaleta lui Ceaușescu care era toată făcută din aur sau ceva."

Read More