Comment

Podcastul Inertia Movement, Episodul 15: Muzica veche a satelor dinainte de 1950

Cele trei părți ala podcastului cântă colinde vechi și noi, înregistrări adunate de pe culegerea Electrecord "The Romanian National Collection Of Folklore" și muzica culeasă de cei de la casa de discuri Yazoo încadrată de ei ca "early ethnic". Majoritatea sunt înregistrate înainte de 1950 și reprezintă un eșantion de sunete si expresii pe care nu-l auzim decât în biblioteci de muzică sau colecții dedicate. Podcastul e o introducere fără pretenții de sofisticare entologică deși cele 10 discuri eșantionate și aranjate în acest episod vin cu informații document despre configuarea grupurilor care cântă, contextul muzicii, spațiul de obiceiuri al comunității în care era cântată muzica, spațiul istoric. Situl Yazoo descrie colecția "The Secret Museum Of Mankind":

"Constitutes secret museum of humanity. Recordings of a little bit of everybody from everywhere, singing and playing like there would be no tomorrow. What an overwhelming collection of voices, instrument texture song types and grooves"

St. Louis Riverfront Times

http://www.yazoorecords.com/ethnic.htm

http://www.discogs.com/label/231859-The-Romanian-National-Collection-Of-Folklore

http://www.nicolassimion.com/

http://www.antonpann.ro/despre-noi/

https://www.facebook.com/imagomundi.ro

Notă: Playlistul va fi publicat abia după sărbători. 

Comment

Comment

Podcastul Inertia Movement, Episodul 14 Partea I: Sintetizatoare, BLN si muzica adunata de pe casetele Minimal Wave

Podcastul începe cu Tom Dissevelt pe "High Voltage! Giant Steps & Flashpoints In 20th-Century Experimental & Electronic Sound" apărut la casa de discuri londoneză Fantastic Voyage. Continuă cu BLN (înainte Brazda lui Novac), artist român care a are căteva colaborări fantastice pe ultimul album cu artiști internaționali cum sunt Plaid (Warp) sau Dirk Geiger (Tympanik Audio). CD-ul Moldern a fost lansat în octombrie în București iar pe 22 noiembrie va fi lansat și la Cluj, Boyler Club. Un mini review la album poate fi găsit aici: http://tinyurl.com/pel7j3b. Playlistul făcut în octombrie îi cântă pe oddlogic(Alex Gohorel), tânăr artist din Brooklin cu câteva remixuri chiar faine (http://tinyurl.com/p25jpf9) și pe Actress, artist britanic al cărui disc "R.I.P." e între primele 50 de discuri ale anului 2012 în clasamentul făcut de revista Wire. A doua oră a podcastului cântă muzici culese de pe casetele casei de discuri Minimal Wave, culegeri aparute la Stones Throw și Minimal Wave Records.        

 

Comment

Comment

PODCASTUL INERTIA MOVEMENT, EPISODUL 13: Artiști independenți din regatul unit și 10 ani de Ifmusic

Playlistul e o amintire a soarelui de vară. Introduce culegerea "Ifmusic is 10" aniversare de 10 ani Ifmusic Records, unul dintre cele mai diverse magazine de discuri din Londra (http://ifmusic.co.uk/), colaborare cu cei de la casa de discuri Ninja. Cântă piese cu The Big Mean Sound Machine descoperiti prin Paris Djs, un band de tineri newyorkezi cântători de afrobeat și care mai pot fi descărcați de pe pagina lor Bandcamp:http://bigmeansoundmachine.bandcamp.com. Mai departe îi introduce pe Dan Lopatin, artist din Brooklin care produce muzică și sunete sub numele Oneohtrix Point Never. Ultimul album, "R Plus Seven", e disponibil la cunoscuta casă de discuri Warp și l-am găsit prin radioul de tineri DJ-ei NTS: http://www.theguardian.com/music/2010.... Oneohtrix e alături de cei 4 tineri Gunning For Tamar (Alcopop) pe albumul sampler cu nominalizări de muzică independentă din Regatul Unit. Alte case de discuri de pe album sunt Matador, Hyperdub, Gringo, Pias.

http://www.musicindie.com/awards/nominees

http://www.properdistribution.com/aim-awards-2013-nominees-announced/ 

 

Comment

Comment

Podcastul Inertia Movement, Episodul 12: Cu gândul la Detroit și la Fela Kuti

Podcastul cântă muzici legate de Detroit, oraș postindustrial declarat falimentar din State, victimă a internaționalizării și a revoluției informaționale. Dintre cântăreții reprezentați sunt Dennis Coffey, J Dilla, The Detroit Experiment. Un podcast de antologie a muzicii din Detroit ar fi fantastic da încă mai este cale lungă până a putea înțelege și cunoaște întregul context al acestui spațiu important din muzică. Pe de altă parte este introdusă moștenirea afrobeat lăsată de Fela Kuti, voce a ființării africane. Materialul înregistrat de Voice of America, de la începuturile lui Fela Kuti ca muzician, l-am găsit prin Paris DJs și poate fi descarcat și aprofundat aici: http://blogs.voanews.com/african-musi... . Câteva dintre bandurile care sunt evidențiate sunt Owiny Sigoma Band și albumul lor de la casa de discuri a faimosului DJ de le BBC Radio 6 Gilles Peterson, Brownswood Recordings, apoi Egypt 80 și The Souljaz Orchestra.

Dintre albumele nou apărute cântate multe vin de la casele de discuri Soundway, Souljazz și Ubiquity: Soundsci - Soundsational,  Oscar Sulley - Africa is Home,  Various - Mirror To The Soul : Music, Culture and Identity In The Caribbean 1920 - 72, Various - Free Soundway Sampler.

https://www.ubiquityrecords.com
http://www.soundwayrecords.com/
http://www.souljazzrecords.co.uk/

Comment