"Iancu Dumitrescu, Ana-Maria Avram, alături de Hyperion International Ensemble,prezintă în premieră la ARCUB, un concert de muzică hyper-spectrală, ce conține compoziții originale ale celor doi compozitori, joi, 23 martie, ora 19:30. Evenimentul va avea loc la sediul ARCUB din strada Lipscani 84-90 și este organizat de Primaria Municipiului București prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București."

Stephen O'Malley unul dintre colaboratorii Hyperion International Ensemble descrie muzica lui Iancu Dumitrescu în revista britanică " The Wire: "e dincolo de aranjamente și instrumentare, este caracterizată prin feedback și tonuri persitente, unde persistente, tonuri contrastante și altele, pe care încerci șă le redai și să le construiești prin corzi".

Hyperion International Ensemble au concertat anul trecut la cunoscutul festival de avangarđă din Berlin CTM cât și pe scena vestitei cafenele londoneze "Cafe Oto" unde au concertat unele din cele mai vestite nume și pioneri ai muzicii universale. Și binențeles au fost și în Control în Bucuresți.

Concertul face parte dintr-o serie de evenimente curate de Lucian Ban, artist de origine română stabilit în New York.

http://arcub.ro/eveniment/artist-residence-iancu-dumitrescu-ana-maria-avram-si-hyperion-international-ensemble/