Episodul 22 prezintă două playlisturi pregătite pentru petrecerea de absolvire a cursului Artskul de Sound Design ținut de Victor Popescu, peterecere care a avut loc în Club Control pe 1 și pe 2 martie. O parte din "Inertia Movement Episode 22 - Control Club Analogs" a fost cântată live însă nu toate discurile pot fi cântate din diferite motive, unele ținând de experiența de club iar altele de timpul alocat. Podcastul prezintă muzici și experimente în sunet de pe discurile unor artiști remarcați în povestea sintetizatoarelor. Celălalt playlist, "Inertia Movement Episode 22 - Control Club Digitals Unplayed", e unul de backup doar cu muzică de club cu artiști semnificativi din cultura muzicii electronice care se-ntâmplă.


Finders Keepers, casa de discuri a lui Andy Votel, sunt reprezentați prin portofoliul de sunete făcut de Suzanne Ciani între '69 și '85 folosind sintetizatorul Buchla pe discul "Lixiviation". Tot de la Finders Keepers e și discul lui Henk Badings împreună cu Dick Raaijmakers "Evolutions" cu muzică de sintetizatorare pentru balet făcut pentru opera din Hanovra '58 muzică electronică pe casete magnetice făcută pentru coregrafie de balet avant-garde. Din '77 e reprezentată muzica polonezului Andrzej Korzynski de pe coloana sonoră a filmului "Man Of the Marble" probabil prima orchestră de sintetizatoare polonă cum spun cei de la Finders.
Dintre culegerile cântate sunt "First Electronic Chillout Music" din '48, "BBC the radiophonic workshop", "Rare Psych Moogs and Brass" din '69-'81, "Factory Dance" - culegere dedicată casei de discuri Factory Records , "Minimal Wave Tapes" - culegere dedicată casei de discuri Minimal Wave și "Ifmusic" compilație produsă de de discuri din Londra cu același nume alături cu cei de la Ninja, Ifmusic aniversând 10 ani de existență.
Alți artiști remarcabili cântați sunt John Cage pe discul "Early Electronic and Tape Music" în laboratorul din Langham Research Centre. Sunt cântați Aphex Twin de pe discul recent "Syro" și Boards of Canada de pe discul cu un puternic mesaj futuristic despre o distopie a viitorului "Tomorrow's harvest". Sunt reprezentate muzici de pe 3 discuri alese de tinerii de la revista Wire ca discuri semnificative în anul 2013  (Syro fiind discul anului în 2014), cum sunt cel al lui Laurel Halo "Quarantine", Actress cu "R.I.P" și Sun Araw, M. Geddes Gengras & The Congos cu discul "Icon Eye" produs de casa de discuri din Brooklyn Rvng Records. Rodion Ladislau Roșca e și el prezent cu probabil singurul proiect de muzică electronică produs de o casă de discuri străină pe discul "The Lost Tapes" (Strut Records). Discul produs de BBE nu am reușit să îl procur până în acest moment însă discul lui cu coloana sonoră la "Misiunea Spațială Delta" încă mai are două copii de vânzare în noul Cărturești (1000 de copii produse în total).

 

Playlistul de digitale cântă muzica lui Krafterk, Dopplereffect, Tod Terje, Rival Consoles, Red Snapper, Amon Tobin etc. Dintre artiștii momentului sunt Carter Tutti Void care au semnat recent cu casa de discuri Mute și Illum Sphere de la Ninja. E cântat și un remix mai vechi al proiectului "Brazda lui Novac" iarăși un proiect românesc foarte bun și real cu fantastice colaborări internaționale cum sunt Plaid sau Dirk Geiger.

Inertia Movement Episode 22 - Control Club Analogs, March 8th 2015

Inertia Movement Episode 22 - Control Club Digitals Unplayed, March 3rd 2015

Comment