Episodul 34 al podcastului Inertia Movement cântă artisti care au contribuit la culegerea Touched, un remarcabil efort (peste 400 de piese în ultima culegere, pe Touched 3) de agregare a muzicii electronice pentru un scop nobil: lupta cu cancerul a fundației Macmillan Cancer Support.

Partea întâi cântă artiști cum sunt Funkstörung (!k7) de pe discul care-i poartă numele apărut la Monkeytown Records, Rich Thair (Red Snapper), Orbital, Arovane și Plaid. De asemenea este cântată și Holy Herndon cunoscută pentru folosirea procesatoare software (Faust) si controllere MIDI sau senzori pentru a distorsiona vocea.

Partea a doua îi cântă pe doi dintre cei mai cunoscuți artiști care sculpteaza sunetul: Autechre și Richard Devine de asemenea prezenți pe remarcabila culegere.

BLN este singurul artist român prezent pe culegerea Touched cât și pe un alt compilație adiacentă, proiectul Covert pe care este cântat si Aphex Twin.

Brazda lui Novac care a evoluat mai apoi în BLN este deja un proiect românesc consacrat de muzică electronică cu colaborări internaționale reprezentative cum sunt Plaid, Dirk Geiger sau Architect. În cele două mixuri sunt cântate piese incluse atât pe culegerea Touched, discul Moldern sau ultimele două discuri postate pe Bandcamp cu muzica de la sfârșitul anilor '90 de pe discurile iQuubes (free download) și TRex.

BLN va cânta Joi 27 Ianuarie în clubul Control de pe Constantin Mille în cadrul evenimentului "Electronic Experimental Nights 3". Deja devenit un obicei seria de evenomente "Electronic Experimental Nights 3" prezintă artiști reprezentativi în muzica electronică contemporană, popular încadarată deja în spațiul IDM (Intelligent Dance Music), așa cum e fantasticul Ulrich Schnaus (Londra, City Centre Offices Records) sau extraordinarii Ruxpin (Islanda, n5MD Records) și Architect (Germania, Hymen Records).

Artști care au cântat în trecut sunt în cadrul seriei de evenimente "Electronic Experimental Nights" au fost Arovane (City Centre Offices Records) și Plaid ( Warp Records).

ro-0126-917310-front.jpg

Comment