"Garden Beast" e al doilea album scos de Iordache la casa de discuri independentă Fiver House Records, proiect care ii apartine si care a produs discul "Humanized" al lui Sebastian Spanache Trio și ultimele două discuri Kumm. Penultimul  album Iordache, "One Life Left", e un produs independent al aceleași case de discuri. Cred ca e un album de cotitură si sper sa devină un album popular in rândul tinerilor amatori de seri de jazz.

Albumul incepe cu piesa care-i dă numele in ritmuri usoare de funk si introduce teme si sunete care sunt dezvoltate mai apoi. Cinematicul pieselor "Captain Rabbit", cu teme din muzica disco din perioada schismei sintetizatoarelor, si "Spider's Dinner" e curajos conținând improvizații bine introduse in compoziții.  "My Dog Zorro" conține influențe din "Equinox" a lui Marius Popp de pe discul "Nodul Gordian" așa cum se și spune pe pagina Bandcamp a discului și din jazzul tineresc bossanova din ce în ce mai popular. Souljazz Records a dedicat mai multe culegeri genului cum e "Bossa Nova And The Rise of Brazillian Music In The 1960s" sau "Hard Bossa, Samba Jazz And The Evolution of Brazilian Fusion 1962-73".
"Pond Reflections" reia si dezvoltă tema introdusă în Captain Rabbit în același fel cinematic, trompeta și saxofonul sunând fantastic.  "Earthworm" pare sa fie piesa cea mai semnificativă  a acestui album de cotitură și e o proiecție a energiilor atent dozate in creația discului. Ritmurile de bass,  sunetele de sintetizator și improvizația lui Mihai Iordache îmi aduc aminte de muzica celor de la Budos Band de la Daptone Records, cântatori de deep funk din Brooklyn, New York.

Albumul continuă colaborarile lui Iordache cu tineri muzicieni cum sunt Uțu Pascu la bas si Tavi Scurtu la tobe si introduce sunetele lui Sebastian Burneci la trompetă si Florian Radu la trombon. Puteți descarca azi albumul gratuit daca urmăriti pagina Facebook a lui Iordache si il puteti asculta și comanda mai jos pe CD sau mp3.

Comment