Ce-ar fi dacă păcatoasele radiouri Zu și Kiss ar difuza mai multă muzica pop mai vie și mai prezentă pe scena românescă si nu lautăreli industriale? Ce s-ar întâmpla dacă Rockefem ar aduce pop-rock alternativ cu influențe electronice pe lângă playlistul de pop-rock care exploatează vacile de muls ale marilor case de discuri? Ce s-ar întâmpla daca nu s-ar mai vorbi atâta de "Industria muzicală"?

Răspunsul e evident pentru noi toți, o trupa ca Tourette Roulette ar ajunge la și mai multă lume, un band tânăr de cameleoni care reușesc să stăpânească cu ușurință sunete de dance-funk, indie rock, funk rock, alternative rock, nu-metal, hip-hop și disco – mainstream-ul muzical ar fi mai dinamic, ar fi mult mai interesant și mai nuanțat.

tourette-roulette-lansare-album-ttdollar-expirat-2510-15086517928490-resize.jpg

T!T$ 

Are o copertă realizată de Mihai "Mișu" Marin, care a regizat și montat și videoclipurile trupei, cu ajutorul Amynozei și al lui Iustin Surpanelu de la Fine It's Pink.

 

Baieții au CV-uri impresionante, dar dincolo de asta pasiunea, dedicația și ambiția lor le va asigura succesul binemeritat. Am fost acolo în Expirat la cântarea în care au lansat primul lor album T!T$. Dansatoarele și vizualurile au fost premium. Invitații speciali, Gorgon de Macanache și The Putreds și Mihai Andrei de Breathelast, Traum, Dekadens, Crize. "The Tower" este cel mai nou single Tourette Roulette:

Sunetul chitaristului Minel Stoica este ca și John Frusciante pentru RHCP, dar amestecat cu noul chitarist Josh (e o potrivire interesant de bună aici). Tobele sunt funky și apăsate exact când trebuie, Boddy este Ringo Starr din orașul Râmnicu “Hackerville” Vâlcea. Frecvențele de bas electric sunt fizice și vibrante și vocea e de o versatilitate impresionantă - poate merge de la cel mai sexy bariton până la cel mai subtil și mai dulce falsetto!

Există o listă cu adevărat versatilă de trupe în care acești oameni au colaborat, au cântat și experimentat din scena muzicală românească. Narcis este cunoscut pentru: Eloize, We Singing Colors, Crowd Control, NOPAME și activează încă în Harlequin_Jack, Mr. Jurjak și Vanotek. Mișu are și el un portofoliu sexy: Les Elephants Bizzares, The Moood, Hotel Fetish, Violent Monkey și multe alte proiecte despre care nu am auzit. Boddy a cântat cu D'Aia, Chester, Dekadens, Traum, Boombox Theories și Les Elephants Bizzares. Tânărul domn Stoica a cântat în Blue Pulse, Stema și are proiectul său personal, NoruNegru.

Voce groasă a lui Narcis l-a impresionat pe Cheloo de la Parazitii, când a cântat "Wicked Game" la "X Factor". Nu este ipocrit să recunoască faptul că nu a câștigat concursul pentru că a cântat Depeche Mode prost însă și-a încercat norocul pe banda rulanta a industriei. De altfel nu știu cine i-ar putea cânta, energia lor și exemplul fin de trupa electronică pop cu un mesaj coerent și mereu prezent s-a văzut la concertul din iulie anul trecut. 

"T!T$" are o copertă realizată de Mihai "Mișu" Marin, care a regizat și montat și videoclipurile trupei, cu ajutorul Amynozei și al lui Iustin Surpanelu de la Fine It's Pink.

Compozițiile mele preferate pe album sunt cele pe care le încep imediat să le fredonez: "Liar", "The Tower" și "Ghilotina". Acesta din urmă l-a inspirat și pe Adi Despot de la VDV, care a făcut un nou mix în studioul formației sale.

Vocile rap sunt realizate de dl. Archie Kent de la The Bridge Committee care a colaborat o bună perioada cu DJ Undoo și Artskul. Piesa sa “solo” este "Magie" și prezența lui aduce o nuanță internațională discului.

 

Stați pe fază pentru că acești baieți s-ar putea vină anul acesta pe o scenă dintr-un oras din apropiere! Noroc cu micile discoteci, crâșme și cluburi la noi, măcar atâta!

Comment