Primul Q & A pentru 2018 este un interviu blitz cu una dintre trupele promițătoare de jazz-hip-hop-soul din Tel Aviv, cvartetul Alaska Snack Time. Tineri cu syntetizatoare, o chitară, tobe digitale și acustice, un saxofon și vocoder pe unele melodii (DA sunt multi-instrumentiști) explorează noi modalități de a crea muzică soul pentru viitor.

Mulțumită seriei Jazz Nouveau a celor de la Twin Arts din Control am avut plăcerea să vorbesc cu această trupă ambițioasă. Cei patru și-au lansat deja albumul de debut și în prezent își pregătesc noul LP: "Know Your Enemy". Alaska Snack Time își găsesc influențe într-un amestec de muzică electronică, ritmuri africane, hip-hop și jazz, oferind o experiență relaxantă. Motto-ul este: "Nu lăsăm urechi indiferente!".

IM: Vă rog să vă prezentați în două propoziții?

AST: Suntem o formație de patru prieteni din Tel Aviv și încercăm să creăm o experiență unică care îmbină sentimente, gânduri și emoții pentru ascultătorii noștri. Dar mai înainte de toate suntem patru foarte buni prieteni!

IM: Puteți vorbi puțin despre State of Bliss și colaborarea voastră?

AST: "State Of Bliss" este o agenție de booking, management și producție condusă de Itay "Pumik" Goldstein & Tori Baba. Ei se ocupă de concertele noastre (cea mai mare parte a celor din Israel) și lucrăm împreună cu ei de aproximativ un an. Suntem chiar recunoscători pentru că ne-au trimis în jurul lumii. Îi considerăm mai mult decât colaboratori, chiar le prețuim foarte mult prietenia.

IM: Ce albume de la casa de discuri "Raw Tapes" vă plac cel mai mult? Ce artiști conaționali sunt de neratat?

AST: "Raw Tapes" este una dintre cele mai tari case de discuri din Israel. Au chiar o mulțime de artiști fantastici cum ar fi Echo, Layerz & Nitay Hershkovitz.

Toți patru cântăm în trupa lui Echo Morgenstern și performăm pe multe din piesele sale solo de pe albumul "Calling Wonders". Face parte din duo-ul hip-hop, funk și balcanic Echo & Tito.

IM: Putem discuta un pic despre setu-ul vostu live? Cât de diferit este live-ul vostru de ceea ce faceți și experimentați în studio?

AST: Ne place să împărțim munca noastră în două părți.

Unul dintre ele este setul live, care conține saxofon, chitară, tobe (+ tobe electronice), plus sintetizatoare și samplere. Când intrăm în studio, orice se poate întâmpla. Yuval cântă și la bas electric, Rom cântă și la trompetă și ne place să aducem prieteni și colegi la studio și să improvizăm împreună. De asta materialele noastre înregistrate sună destul de diferit de cântările nostre live.

IM: Pot să ghicesc că sunteți amatori de soul, funk, jazz și hip-hop. Care sunt albumele voastre preferate din aceste genuri?

AST: Suntem influențați de aproape orice fel de muzică la care suntem expuși, dar avem o afinitate pentru muzica afro-americană. De la artiști precum Herbie Hancock, Wayne Shorter și Ray Charles, prin Baby Huey, Funkadelic și Roy Ayers și până la contemporani precum Christian Scott, Stefon Harris și Robert Glasper. "Black Radio" al lui Glasper este unul dintre albumele noastre preferate.

IM: Cum vi s-a părut Control Club și publicul românesc? Știu că ați avut o ședere scurtă în București, dar am văzut că ați avut și prieteni în zonă?

Alaska-Snack-Time-la-Jazz-Nouveau- photo by the Intermission 2.jpg

 

AST: Chiar ne pare rău că nu am putut să rămânem mai mult în București. A fost prima data în România, toți patru, și ne-a plăcut cu adevărat! Clubul este uimitor cu un personal extrem de profesionist, ceea ce noi numim un “restaurant” minunat și bineînțeles - publicul a fost minunat. Intenționăm să ne întoarcem cât mai curând.

Alaska-Snack-Time-la-Jazz-Nouveau- photo by the Intermission.jpg

AST:

Know Your Enemy: "Noul album conține mai multă voce și versuri decât primul, avem o secțiune completă de alămuri, un cvartet de coarde și mai multe surprize care merită așteptate."

Israel: "Când acești muzicieni din medii diferite colaborează, își pot dezvolta muzica și pot crea ceva original și unic. "

IM: Vă pregătiți pentru un al doilea album, "Know Your Enemy". Ce ne puteți împărtăși despre asta?

AST: De ceva timp deja lucrăm din greu la acest nou album cu Yonatan Albalak pe partea de producție. De-abia așteptăm să îl împărtășim. Noul album conține mai multă voce și versuri decât primul, avem o secțiune completă de alămuri, un cvartet de coarde și mai multe surprize care merită așteptate.

IM: Putem discuta un pic despre care e perspectiva voastră asupra scenei israeliane? Aveți trupe pe care le-ați numi colegi și mentori? Ce cluburi ne-ați recomanda în Israel?

AST: Israelul este unul dintre cele mai bune locuri pentru iubitorii de muzică, cu artiști și trupe pe care nu le-ați putea găsi în altă parte. Israelul a fost fondat în cea mai mare parte de imigranți din întreaga lume (inclusiv România), astfel încât fiecare artist are un trecut istoric și cultural diferit. Când acești muzicieni din medii diferite colaborează, își pot dezvolta muzica și pot crea ceva original și unic. Unele exemple sunt Hoodna Orchestra, Awa și Hila Ruach.

Toți trăim în Tel Aviv, care nu este un oraș atât de mare, dar are o varietate de cluburi și locuri de divertisment cool. Recomandăm cu încredere "Kuli Alma", "Pasaz" și "Teder".

IM: În ce țară sau pe ce continent sunteți cu adevărat nerăbdători să cântați?

AST: Ne-ar plăcea să cântăm oriunde suntem chemați, pur și simplu nu contează. În acest an, de exemplu, am fost în India într-un turneu lung. Am simțit că oamenii înțeleg muzica noastră și au răspuns foarte bine la ea, chiar dacă diferențele culturale erau evidente.

IM: Sunteți iubitori de artă?

AST: Tel Aviv are o mulțime de muzee și galerii. Însă pentru noi cea mai faină artă este de fapt pe străzi. În cartierul nostru, "Florentin", există o mulțime de graffiti cool și artă stradală, care nu numai că atrage mulți turiști, dar ne fascinează și pe noi, localnicii. Aproape în fiecare zi ne întâlnim cu oameni care se adună în jurul nostru, holbându-se la zidurile clădirilor noastre.

Graffiti_Tel_Aviv,_Khayim_Ben_Atar_St_-_front.jpg

Tel Aviv

"Pentru noi cea mai faină artă este de fapt pe străzi. În cartierul nostru, "Florentin", există o mulțime de graffiti cool și artă stradală, care nu numai că atrage mulți turiști, dar ne fascinează și pe noi, localnicii."

Comment